Na hudebním programu vernisáže výstavy obrazů Olgy Volfové v Divadle Bez zábradlí vystoupí také skvělý klavírní improvizátor a skladatel Jiří Pazour

04.03.2016 11:43

Jsme velmi potěšeni, že se na vernisáži výstavy obrazů Olgy Volfové v Divadle Bez zábradlí, která se koná 17. března 2016 od 16:30 hod. představí se svými variacemi na Chopina rovněž skvělý klavírní improvizátor a skladatel Jiří Pazour, který jako jediný zástupce z České republiky vystoupí s vlastním programem na Mezinárodním hudebním festivalu, který pořádá Mezinárodní společnost pro improvizovanou hudbu, a který se koná v Kanadě v Torontu a Waterloo, v květnu 2016. 

Je potěšitelné, že Jiří Pazour získává stále častěji umělecké úspěchy také v zahraničí. V roce 2015 např. zazněla ve First Presbyterian Church of Farmington v USA na koncertu pořádaném agenturou Chamber Soloist of Detroit v americké premiéře jeho skladba "Probuzení perel" zkomponovaná pro housle, lesní roh a klavír v interpretaci amerického tria - sólistky na lesní roh Rachel Childers, která působí v žesťové sekci Boston Symphony Orchestra, houslistky Adrienne Rönmark - sólistky z Detroit Symhony Orchestra a výjimečné pianistky Pauline Martin z Detroitu.