Zúčastnili jsme se slavnostního otevření nových prostor Latin Art Gallery v Praze

18.11.2013 12:16

    V úterý dne 12. listopadu byly v Jungmannově ulici č. 3, Praha 1 se slavnostně otevřely nové prostory Latin Art Gallery, kterého se jako hosté zúčastnili také zástupci společnosti ART & MANAGEMENT.

    Latin Art Gallery je otevřené okno do latinskoamerické kultury v České republice. Jejím cílem je příprava výstav malby, sochařství, fotografie, grafiky, vizuálního umění, performance atd. Je to místo, kde se představují umělci z Latinské Ameriky, karibských ostrovů a také čeští umělci, jež mají nějaký vztak k hispánské kultuře. Cílem Latin Art Gallery je vytvořit jakýsi kulturní dialog: prostřednictvím interakce chce seznámit českou veřejnost s latinskoamerickým uměním. Tento dialog má vzbudit skutečný zájem o tyto umělecké projevy. Bližší informace najdete na www.latin-art.com .

    Slavnostního otevření se zúčastnilo mnoho pozvaných hostů, partnerů i sponzorů. Při otevření výstavní galerie se prezentovala díla malíře Pedro Rotha, který žije v Buenos Aires v Argentině. Je absolventem oboru Filmová realizace na Universidad Nacional de La Plata. Studoval fotografii po vedením Estebana Sandora a specialzoval se na portréty pod vedením Nicoláse Schonfelda. Je také tvůrcem mnoha filmů. Ve výtvarném umění je samouk a svá díla vystavuje již od roku 1976. Pedro Roth obdržel různá vyznamenání. V současnosti je poradcem pro Výtvarná umění v Centro Federal de Inversiones. Dále pak působí jako vicepresident Nadace Rosalia Soneira v Córdobě a jako umělecký ředitel nadace CIPAC, Pasaje 865.