Navštívili jsme koncertní vystoupení americké mezzosopranistky Joyce DiDonato v libereckém Divadle F. X. Šaldy pořádaném hudebním festivalem Lípa Musica

11.03.2024 15:44

V sobotu 9. března 2024 jsme navštívili koncert pořádaný Mezinárodním hudebním festivalem Lípa Musica, na němž vystoupila jedna z nejvýraznějších operních hvězd současnosti, držitelka několika cen Grammy a dalších prestižních ocenění – operní superstar, americká mezzosopranistka Joyce DiDonato, se svým ceněným projektem Songplay v libereckém Divadle F. X. Šaldy. 

Špičková pěvkyně, jejíž hlas je odbornou kritikou přirovnáván ke dvacetičtyřkarátovému zlatu, si podmanila celý svět nejen svým dokonalým vokálním uměním, ale i vynikajícím herectvím, charismatem, vtipem a bezprostředním přístupem k publiku. Za své originální projekty sbírá nejvýznamnější hudební ocenění světa. Prestižní cenou Grammy ozdobený projekt Songplay překlenuje propast mezi jazzem, operou a populární hudbou a přináší chytře promyšlený crossover. Za doprovodu prvotřídních hudebníků z rozmanitých světů opery, jazzu a tanga Joyce DiDonato nabízí čisté potěšení z improvizace, experimentu a žánrového dialogu mezi italským barokem a písněmi Duka Ellingtona, Richarda Rodgerse a dalších jazzových legend 20. století.

Děkujeme pořadatelům a umělcům za mimořádný hudební zážitek!

Foto, text:  Lípa Musica, Facebook, ART & MANAGEMENT