Mimořádný úspěch malířky Radu Tesaro - zvítězila v mezinárodní soutěži ´Umělec divočiny 2018´ v Londýně

12.05.2018 11:25

Malířka Radu Tesaro (Radka Kirby), se kterou naše umělecká agentura úzce spolupracuje, zaznamenala mimořádný světový úspěch, kdy obsadila první místo v mezinárodní soutěži Umělec divočiny 2018” pořádané Nadací Davida Shepherda Wildlife Foundation. 

Blahopřejeme !

Radu Tesaro uvedla, že "má euforii" z toho, že její dílo - nenápadná olejomalba s motivem čápů “Klidné místo” byla na výtvarné soutěži "Umělec divočiny roku 2018" korunována Nadací Davida Shepherda Wildlife Foundation a oceněna prestižní hlavní cenou ve výši 10 000 liber.

Radu Tesaro se narodila v roce 1979 v Praze a často cestovala. Žila šest let v Zambii, což mělo zásadní vliv na její umění. Dnes žije v Praze, maluje portréty, krajinu a africkou divočinu.

Hejno ptáků na barevném sub-saharském jezeře bylo porotci soutěže označeno jako "Nádherné a vznešené dílo". Porotci soutěže poznamenali: "Velmi zasloužená vítězka a odpovídající hold této soutěži”.

Umělecká soutěž nadace Davida Shepherda byla založena tímto velkým umělcem divočiny (1931 - 2017) a nyní proběhl její 11. ročník. Výtěžek z prodeje uměleckých děl, které jsou vystaveny v galerii Mall Galleries v Londýně, podporuje práci charity v boji proti zločinu, ochraně ohrožených druhů a spolupráci s místními komunitami v Africe a Asii.

Vítězná olejomalba Radu Tesaro byla vybrána z vice než 1300 uměleckých děl od umělců po celém světě, jejichž výběr byl postupně zužován až na 160 uměleckých děl s motivem divoké zvěře - od velkých soch až po jemné akvarely, složité kresby tužkou a olejomalby.

Když Radu Tesaro uslyšela tuto zprávu, řekla: "Jsem nadšená, skáču štěstím a jsem vděčná všem, kdo zorganizoval tuto mimořádnou událost. Jsem jen smutná, že jsem tam nemohla být, ale jsem velmi poctěna, že porotci vybrali mé dílo. Děkuji !"

Dcera Davida Shepherda - Mel Shepherdová a předsedkyně soutěže byla jedním z odborných porotců, kteří měli obtížnou práci ve výběru vítězů. "V letošním roce jsme byli velmi ohromeni všemi různými texturami a novými technikami - je to více než kdy předtím a výstava je prostě ohromující. Je to nejlepší rok! " uvedla. "Tato soutěž přitahuje umělce z celého světa a dává jim příležitost ukázat svou práci. Je to první rok soutěže bez táty, a i když je to pro nás smutné, byl by určitě hrdý - je to jeho skvělý odkaz."