Objednejte si nový vánoční program skladatele a klavíristy Jiřího Pazoura

25.10.2014 14:18

Skladatel, klavírista a hudební entertainer Jiří Pazour přichází se zcela novým vánočním programem - Vánočním večerem klavírní improvizace. Koncert se nese v duchu předvánoční nálady a adventní atmosféry, které také odpovídá programová skladba večera. V úvodu Vánočního koncertu zazní řada improvizací na české vánoční koledy v různých hudebních stylech. Posluchači tak mohou porovnat hudební řeč různých hudebních stylů: baroka, klasicismu, romantismu, impresionismu, některých kompozičních směrů XX. století nebo i jazzu či pop-music. Posluchači mohou také sledovat, jak Jiří Pazour hudebně ztvární například mimohudební téma Vánoční sen nebo Padající vločky. Poté obyčejně přicházejí na řadu tzv. stylové posuny známých skladeb, publikum se mimo jiné stane svědkem jazzové úpravy jedné z částí České mše vánoční Jakuba Jana Ryby nebo naopak „poklasičtění“ písně Bílé Vánoce od Irvinga Berlina. Na známé vánoční melodie i klasické vánoční skladby a písně Jiří Pazour improvizuje v průběhu celé první poloviny slavnostního večera. V různých proměnách tak zazní například píseň Rolničky (Jingle Bells), stará moravská koleda Ó svatá dobo vánoční, Ukolébavka Johanessa Brahmse, píseň Adama Michny z Otradovic Nebeští kavalérové, celosvětově populární skladba Adeste fideles a mnohé další známé vánočně laděné melodie.

 

Druhá část koncertu bude věnována improvizacím na témata z publika. Posluchači mají možnost sami ovlivnit, jakým směrem se bude koncert dále ubírat. Kdokoli z přítomných má možnost zvolit tematický materiál pro improvizaci a navrhnout způsob zpracování. Publikum tak může sledovat improvizované zpracování daných návrhů  vznik nové hudby přímo v reálném čase na pódiu. Jednotlivá čísla koncertu jsou propojena příjemným průvodním slovem, které posluchače provádí světem klavírní improvizace, který se před nimi otevírá. Vánoční večery klavírní improvizace Jiřího Pazoura jsou vždy mimořádným uměleckým zážitkem pro hudební znalce, laické milovníky hudebního umění, ale také pro děti. Slavnostním večerem provází Dr.Světlana Patáková Boučková.

Koncert je vhodný pro nejrůznější firemní oslavy, večírky pořádané pro VIP hosty, pro školy, jako program pro rodiče s dětmi atp.