Skladba Jiřího Pazoura "Probuzení perel" zazní na koncertu v USA v provedení špičkových amerických komorních sólistů

25.11.2014 18:54

Na lednovém koncertu pořádaném agenturou Chamber Soloist of Detroit (Komorní sólisté z Detroitu) ve First Presbyterian Church of Farmington v USA, konaném dne 4. ledna 2015, zazní v americké premiéře skladba "Probuzení perel" pro housle, lesní roh a klavír, kterou zkomponoval soudobý český skladatel Jiří Pazour. Uvedení tohoto díla v USA je pro Jiřího Pazoura velkým úspěchem a výzvou, stejně tak jako i pro naši uměleckou agenturu, která hodlá tohoto skvělého českého klavíristu, skladatele a improvizátora prosazovat také v zámoří.  

V programu koncertu bude dále uvedeno úžasné Trio od Johannese Brahmse pro housle, lesní roh a klavír, Beethovenova Sonata pro housle a klavír Opus 24 (Jaro) a Prelude Opus 27 č. 4 od Jacquese Francoise Gallaye. 

Na tomto koncertu se sejdou tři mimořádné mladé americké talenty - sólistka na lesní roh Rachel Childers, která působí v žesťové sekci Boston Symphony Orchestra, houslistka Adrienne Rönmark - sólistka z Detroit Symhony Orchestra a výjimečná pianistka Pauline Martin z Detroitu. 

Umělecká ředitelka agentury Chamber Soloist of Detroit – klavíristka Pauline Martin je mezinárodně uznávanou pro svá sólová hudební vystoupení a nahrávky.