V Hotelu Bellevue Tlapák v Poděbradech jsme zahájili prodejní výstavu obrazů malířky Míši Velíškové Mackové

05.04.2019 18:48

V Hotelu Bellevue Tlapák, který patří mezi nejlepší hotely Lázní Poděbrady a.s., jsme zahájili prodejní výstavu obrazů malířky Míši Velíškové Mackové.

Hotel Tlapák se nachází přímo na hlavní lázeňské promenádě v Poděbradech. V hlavní restaurační hotelové hale můžete mezi vystavovanými obrazy spatřit obrazy s tematikou z Jižních Čech, zátiší, městské veduty, ale např. i díla s africkou tématikou.  Své první malířské krůčky zaznamenala Míša Velíšková Macková již v dětství, kdy byla vedena příkladem a výukou své tety prof. Mileny Velíškové a jejího přítele, známého českého malíře, ilustrátora a grafika Cyrila Boudy. Později navštěvovala Lidovou školu umění. Je členkou sdružení BENEART. Pod vedením prof. Milana Periče absolvuje každoročně letní plenérové školy pořádané Národní Galerií. Účastní se mnoha společenských akcí a svá díla představuje veřejnosti na nejrůznějších výstavách. Své obrazy vystavovala nedávno společně s malířkou Radu Tesaro v Hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí. V srpnu bude možné spatřit její díla např. na mezinárodní výstavě květin - Zahrada Čimelice 2019. Miluje Jižní Čechy, které jsou jí velkou inspirací pro její uměleckou tvorbu. Žije a pracuje v Třeboni. 

Kurátorkou výstavy je Dr. Světlana Patáková Boučková, Art director h.c.. Otevření výstavy byl přítomen také ředitel Galerie Ludvíka Kuby v Poděbradech Mgr. Vojtěch Odcházel. Výstava obrazů potrvá předběžně do konce května 2019.

Srdečně Vás všechny zveme!