Přijďte na náš koncert do krásného Divadla F.X.Šaldy v Liberci!

24.05.2014 13:51

Zveme Vás na náš koncert Pocta slavným Čechům dne 28. května 2014 do překrásného divadla F.X.Šaldy v Liberci!

Historická budova divadla F.X.Šaldy v Liberci pochází z roku 1883 a její stavbu provádělí liberečtí stavitelé Sachers a Gärtner. Divadelní budova je postavena v novorenesančnímu slohu (jako např. Národní divadlo v Praze a bylo postaveno ve stejném roce, jako tato naše pražská znovu obnovená Zlatá kaplička podruhé po historickém požáru Národního divadla) a má výhodnou polohu ve středu města hned naproti historické budovy Liberecké radnice. Zvenku ji zdobí množství pískovcových soch od vídeňského sochaře Bendela.

Neodmyslitelnou součástí atmosféry interiéru je sochařská a malířská výzdoba. Hlediště má bohatou štukovou výzdobu: nástropní malby jsou dílem vídeňského malíře H. Löfflera a jejich námětem je cyklus běh lidského věku ahudba. Hlavní opona pochází od slavného rakouského mistra Gustava Klimta (1862- 1918), pozdějšího předního představitele tzv. vídeňské secese a evropského malířství na přelomu století. V divadle probíhá celoročně divadelní sezóna s běžným repertoárem operní a činoherní přední scény Libereckého kraje, ale také řada mimořádných koncertů a akcí pro Liberec a celý Liberecký  kraj zásadního kulturního i společenského významu.

Koncert Pocta slavným Čechům se uskuteční dne 28. května 2014 od 19:00 hod. V bohatém a zajímavém programu vystoupí známý houslový virtuos Jaroslav Svěcený, skvělý klarinetový virtuos Milan Řeřicha, klavírista Václav Mácha, tenorista Vladimír Doležal, sopranistka Barbora Perná a mezzosopranistka Dana Šťastná. Poutavé vyprávění pro Vás obstará Světlana Patáková Boučková.

Vstupenky můžete zakoupit na www.evstupenka.cz , na www.saldovo-divadlo.cz a na pokladně Divadla F.X.Šaldy.