Zveme Vás na první koncert z cyklu "Pocta slavným Čechům"

13.10.2013 11:04

    Srdečně Vás zveme na náš první koncert z cyklu "Pocta slavným Čechům", který se uskuteční 2. prosince 2013 od 19:30 hod. v sídle Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze, v sále Bohuslava Martinů (Sídlo HAMU, Lichtenštenský palác, Malostranské nám. 13, Praha 1).

    Program je věnován odkazu českých hudebních velikánů, kteří proslavili naši zemi po celém světě. Zazní díla skladatelů Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Josefa Suka. Připomeneme si také skvělou českou sopranistku, která jako velká vlastenka propagovala naši kulturu nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech, kde v důsledku politických změn u nás, prožila zbytek svého života. Nemůžeme také nevzpomenout na bývalého českého ministra zahraničních věcí a syna prvního československého prezidenta T.G.Masaryka - Jana Masaryka, který byl jejím přítelem, byl současně výborným pianistou, a často ji doprovázel na klavír. Na koncertu zazní slavné árie a české písně včetně Lidických písní, které tajemná sopranistka nazpívala na gramofonovou desku jako vzpomínku na nacisty vypálené Lidice, právě za klavírního doprovodu Jana Masaryka. 

    Na koncertu vystoupí známý sólista opery Národního divadla - tenor Vladimír Doležal, se kterým vystoupí mladá a talentovaná sopranistka Lenka Pavlovič a neméně talentovaná mezzosopranistka Dana Šťastná. Na housle zahraje virtuos Miroslav Ambroš - jeden z posledních žáků slavného houslisty Josefa Suka. Na klavír je bude doprovázet Zuzana Ambrošová. Koncertem Vás bude provázet Světlana Patáková Boučková a Arnošt Proschek.

    Vstupenky na koncert si můžete zakoupit  na www.pragueticketoffice.com/ a na www.eventim.cz .